×
Vitamina C Lipozomala
Stoc suficient
SKU-1191863098-3424-15
Brand: Adelle Davis
Termen de valabilitate: 12 Luni
Tara de origine: Slovacia, EU
Potrivit pentru vegani: da
Fara substante GMO: da
Fara gluten: da
88 Lei
(TVA inclus)

Forma: lichid lipozomal (biodisponibilitate aproape 100%)

Contine: 200 ml / 20 portii zilnice

Ingrediente: Apa purificata, lecitină de floarea soarelui nemodificată genetic, acid L-ascorbic, ascorbat de sodiu, agent de ingrosare (guma xantan), sorbat de potasiu

Sursa substantei active: Acidul L-ascorbic a fost produs prin fermentarea glucozei produse din porumb.

Portia zilnica: 

  • Adulti: 2 x 1 lingurita (2 x 5 ml) = 1000 mg de vitamina C
  • Copii de la 6 ani și peste: 1 lingurita  (5 ml) o data pe zi = 500 mg de vitamina C
  • Copii de la 3 la 6 ani: 1/2 lingurita (2,5 ml) o data pe zi = 250 mg de vitamina C

Vitamina C este un antioxidant foarte puternic și esențial, care contribuie la sute de procese din corpul nostru. Aceasta nu se administrează doar atunci când apar primele semne ale unei răceli sau a unor afecțiuni. Este importantă și vitală în majoritatea funcțiilor corpului uman, dar și în procesele de vindecare, fiind necesară în orice moment.

Simptomele deficitului de Vitamina C apar în decurs de câteva săptămâni de la lipsa acesteia din organism. Astfel, suntem mai predispuși la boli, iar sistemul imunitar este mult mai vulnerabil. Se pot observa semne precum anemie, dureri osoase, oboseală, iritabilitate, modificări ale dispoziției, depresie, lipsa poftei de mâncare, sensibilitate a gingiilor sau pierderea dinților. După circa 3 luni de deficiență de vitamina C se poate instala scorbutul. O afecțiune gravă care netratată poate fi fatală.

Vitamina C contribuie la:

  • functionarea normala a sistemului imunitar;
  • susținerea proceselor de vindecare ale organismului;
  • biosinteza colagenului necesară sănătății vaselor de sânge, a oaselor, cartilajelor, giingiilor și dinților;
  • formarea de colagen necesară frumuseții și sănătății pielii;
  • este antioxidant (adica lupta cu radicalii liberi - acestia apar in timpul stresului excesiv sau atunci cand cineva este expus la substante contaminante sau otrăvitoare);
  • deficiența acestuia poate declanșa un gust excesiv pentru dulciuri;

Principalul punct slab al formelor obișnuite de vitamina C (cum ar fi tablete, pulberi sau băuturi) este faptul că, cantitatea predominantă de vitamina C se degradeaza în tractul digestiv și doar o fracțiune din ceea ce este scris pe etichetă ajunge cu adevărat. până la locul final în corpul nostru.

Biodisponibilitatea formei lipozomale este de până la 6 ori mai mare decât a formelor generale. 

Pentru a compara-există următoarele forme:

capsule, tablete, sub forma de pulbere: biodisponibilitate pana la 20%

vitamina administrata prin injectie direct in vena: biodisponibilitate pana la 70%

forma lipozomala: biodisponibilitate peste 90%

Se poate spune foarte simplu că ingredientul activ este învelit în sfere microscopice (numite lipozomi, de unde denumirea lipozomală, și realizat printr-un proces special din substanța naturală lecitină). Lipozomii pot stoca, proteja și transfera cantități substanțiale de medicamente în timp ce sunt bine tolerate de către organismul receptor. Potențialul acestei tehnologii este uriaș țînând cont că de aceeași metodă de livrare pot beneficia și vitaminele și minerale - esențiale în menținerea unei stări bune de sănătate.

Recomandare de utilizare: 

Portia zilnica recomandata (adult) = 2 lingurite x 5ml 

Sticla contine: 20 de portii zilnice 

Valori nutritionale : Continutul portiei zilnice recomandate

              Ingrediente                       Cantitatea/                      VNR %*
              active                                 portia zilnica 

              Vitamina C                          1000 mg                        1250 % 

* Valoarea Nutritionala de Referinta ( conf. Reg. 1169/2011)

Avertisment: Nu se administreaza copiilor , femeilor însărcinate și care alăptează. A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor mici. 
A nu se depasi portia zilnica recomandata pentru consumul zilnic. Suplimentele nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. 

Alergeni: Acest produs nu conține derivați de soia sau alți alergeni majori: lapte, ouă, pește, stridii, nuci, cereale și alune. Fara gluten.
 
Conditii de depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de lumina. Odata deschis, a se pastra la frigider si a se utiliza in termen de 30 de zile.

Declinare a răspunderii: Adelle Davis sro, angajații sau colaboratorii săi nu reprezintă niciuna dintre informațiile de mai sus și nici nu sunt instrucțiuni de tratament sau recomandări de tratament pentru orice afecțiune psihică sau fizică. Este la latitudinea fiecărui consumator să decidă dacă folosește acest produs și, dacă este necesar, să consulte un medic sau farmacist cu privire la utilizarea lui.