×
Fier Lipozomal cu Vitamina C
Stoc suficient
SKU-2021357399-1852-74
Brand: Adelle Davis
Termen de valabilitate: 12 Luni
Tara de origine: Slovacia, EU
Potrivit pentru vegani: da
Fara substante GMO: da
Fara gluten: da
95 Lei
(TVA inclus)

Forma: lichid lipozomal (biodisponibilitate aproape 100%)

Contine: 200 ml / 20 portii zilnice

Ingrediente: Gluconat feros, acid L-ascorbic, apa purificata, lecitina de floarea soarelui nemodificata genetic, ascorbat de sodiu, sorbat de potasiu, stevia

Portia zilnica: 2 x 1 lingurita pe zi (2 x 5 ml). Agitati bine inainte de folosire

 

Fierul este unul dintre cele mai abundente elemente de pe pământ, dar este și un mineral esențial pentru organismul uman, fiind implicat în multe procese importante. Fierul joacă un rol esențial, în special pentru sânge și pentru transportul oxigenului în tot corpul. Oxigenul este legat de plămâni la hemoglobină, care se găsește în celulele roșii din sânge sau eritrocite, iar de acolo călătorește în tot corpul. Globulele roșii sunt o componentă importantă a sângelui.
Oxigenul cu ajutorul fierului ajunge în toate părțile corpului, inclusiv în creier, ceea ce este important pentru funcția cognitivă. Unele funcții cognitive încep să scadă odată cu îmbătrânirea și sunt, de asemenea, afectate de epuizare.

Aproximativ 6 % din fierul din organism face parte din anumite proteine esentiale pentru metabolismul energetic si pentru respiratie si in acelasi timp fierul este si o componenta a enzimelor implicate in sinteza colagenului si anumitor hormoni, precum si in anumiti neurotransmitatori. Fierul este necesar pentru buna functionare a sistemului imunitar.
Deficienta de fier progreseaza de la deficienta usoara la medie ajungandu-se la anemie. Categoriile cele mai expuse sunt femeile insarcinate, copiii, femeile cu menstruatie abundenta, donatorii frecventi de sange, persoanele cu cancer, persoanele cu afectiuni gastro-intestinale si persoanele cu afectiuni cardiace

Vitamina C este necesara pentru cresterea, dezvoltarea si repararea tuturor tesuturilor corpului. Este implicata in multe functii ale corpului, printre care formarea de colagen, absorbtia fierului, functionarea sistemului imunitar, vindecarea ranilor si mentinerea sanatatii cartilajelor, oaselor si dintilor..

Înainte de a consuma produse care conțin fier, ar trebui să aflați nivelul acestuia în sânge, deoarece organismul nu poate elimina cantități excesive din acesta. Doza pentru copii, femeile însărcinate și care alăptează este stabilită de către medic, dozele terapeutice  pentru adulți sunt de obicei de 15-25 mg de fier pe zi

Biodisponibilitatea formei lipozomale este de până la 6 ori mai mare decât a formelor generale.

Pentru a compara-există următoarele forme:

capsule, tablete, sub forma de pulbere: biodisponibilitate pana la 20 %

vitamina administrata prin injectie direct in vena: biodisponibilitate pana la 70 %

forma lipozomala: biodisponibilitate peste 90 %

Se poate spune foarte simplu că ingredientul activ este învelit în sfere microscopice (numite lipozomi, de unde denumirea lipozomală, și realizat printr-un proces special din substanța naturală lecitină). Lipozomii pot stoca, proteja și transfera cantități substanțiale de medicamente în timp ce sunt bine tolerate de către organismul receptor. Potențialul acestei tehnologii este uriaș țînând cont că de aceeași metodă de livrare pot beneficia și vitaminele și minerale - esențiale în menținerea unei stări bune de sănătate.

Fierul contribuie la:

  • producerea de globule roșii și hemoglobină;
  • transportul oxigenului în organism;
  • buna funcționare a sistemului imunitar;
  • reducerea oboselii si a epuizarii;
  • eliberarea de energie pentru metabolism;
  • funcția cognitiva, diviziunea celulara;


Recomandare de utilizare: 

Portia zilnica recomandata (adult) = 2 x 1 lingurita pe zi (2 x 5ml)
Sticla contine: 20 de portii zilnice 
Valori nutritionale: Continutul portiei zilnice recomandate

               Ingrediente                           Cantitatea/                             VNR %*
               active                                     portia zilnica  
              
               Fier                                               14 mg                                  100 % 
               Vitamina C                                500 mg                                  625 % 

*Valoarea Nutritionala de Referinta ( conf. Reg. 1169/2011)

Avertisment: Nu se administreaza copiilor , femeilor însărcinate și care alăptează. A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor mici.

A nu se depasi portia zilnica recomandata pentru consumul zilnic. Suplimentele nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. 

Alergeni: Acest produs nu conține derivați de soia sau alți alergeni majori: lapte, ouă, pește, stridii, nuci, cereale și alune. Fara gluten.
 
Conditii de depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de lumina. Odata deschis, a se pastra la frigider si a se utiliza in termen de 30 de zile.
    
Declinare a răspunderii:  Adelle Davis sro, angajații sau colaboratorii săi nu reprezintă niciuna dintre informațiile de mai sus și nici nu sunt instrucțiuni de tratament sau recomandări de tratament pentru orice afecțiune psihică sau fizică. Este la latitudinea fiecărui consumator să decidă dacă folosește acest produs și, dacă este necesar, să consulte un medic sau farmacist cu privire la utilizarea lui